![]() ![]() |
Jan 24 2010, 02:08 PM
|
|
|
Malutki Ogonek ![]() Grupa: Members Postów: 11 Dołączył: 8-November 09 Skąd: Żywiec/Bielsko-Biała Użytkownik nr: 2,624 |
Ostatnio jadłam szarlotkę i Lusia w momencie gdy nie patrzyłam skubnęła jej trochę i bardzo jej smakowała.Myślę czy by nie zrobić ciasteczek takich malutkich z malt pastą , ale się zastanawiam czy z tą pastą się nic nie stanie. A ciasteczka oczywiście bez soli .Co o tym myślicie ?
Czekam na opinię. Ten post został edytowany przez Kasiula2511: Jan 24 2010, 02:09 PM |
|
|
|
Jan 24 2010, 03:19 PM
|
|
|
Malutki Ogonek ![]() Grupa: Members Postów: 16 Dołączył: 28-October 07 Skąd: Wroc?aw Użytkownik nr: 727 |
Nie wydziwiaj, tylko zaszkodzisz. Jako już musisz to jako przysmak daj kawałek ogórka albo papryki.
|
|
|
|
Jan 31 2010, 10:18 PM
|
|
![]() Ogon ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 269 Dołączył: 17-November 07 Skąd: szczecin\sulęcin Użytkownik nr: 795 |
nie no już różne dziwne rzeczy widziałam i o wielu więcej słyszałam, ale o pieczeniu ciasteczek z malt-pasty to jeszcze nie.
Na jakie licho piec ciastka z czegoś co już jest smakołykiem? Nie czaje!!! Po to na rynku jest tyle smakołyków żeby nie karmić fretek śmieciowym żarciem, stosuj się do tego. |
|
|
|
Feb 12 2010, 03:22 PM
|
|
![]() Ogoniasty ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 247 Dołączył: 11-August 09 Skąd: Kętrzyn Użytkownik nr: 2,412 |
Kasiulo2511 lepiej od razu kupić przysmak z zawartością maltpasty. Ja dla swoich diablic kupiłam taki beapharu : http://www.zooplus.pl/shop/gryzonie/przysm...y_ciastka/61121. Moja Zoe się tym zajadała. Są też inne przysmaki
|
|
|
|
Feb 15 2010, 09:35 PM
|
|
![]() Ogonek ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 55 Dołączył: 22-September 09 Skąd: DĄBROWA GÓRNICZA Użytkownik nr: 2,517 |
Kasiulo2511 lepiej od razu kupić przysmak z zawartością maltpasty. Ja dla swoich diablic kupiłam taki beapharu : http://www.zooplus.pl/shop/gryzonie/przysm...y_ciastka/61121. Moja Zoe się tym zajadała. Są też inne przysmaki racja , niewiem po co się tak od razu denerwować ! najlepiej daj jej jakiejś papryczki albo pomarańczy. -------------------- |
|
|
|
Feb 16 2010, 11:01 AM
|
|
![]() Ogoniasty ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 247 Dołączył: 11-August 09 Skąd: Kętrzyn Użytkownik nr: 2,412 |
Wiewiura jeśli dajesz swej fretce pomarańcze to je odstaw. Wszelkie owoce cytrusowe są zakazane dla ogonów. Tak apropos ja się w ogóle nie denerwuję
|
|
|
|
Feb 16 2010, 12:11 PM
|
|
![]() Ogonek ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 55 Dołączył: 22-September 09 Skąd: DĄBROWA GÓRNICZA Użytkownik nr: 2,517 |
Wiewiura jeśli dajesz swej fretce pomarańcze to je odstaw. Wszelkie owoce cytrusowe są zakazane dla ogonów. Tak apropos ja się w ogóle nie denerwuję Ok , dawałam , ale rzadko, tak przy okazji, będę pamiętać . A ogóras to jej się już przejadł, muszę poczekać tak z miesiąc zanim znowu dam , bo będzie kaprysić Najbardziej uwielbia paprykę , jak się dorwie do czerwonej to potem pyszczek jakby z krwi -------------------- |
|
|
|
Feb 19 2010, 04:03 PM
|
|
Ogólnie swoim ogoniastym daję ogórka, paprykę, marchewkę, jednak nie za często (marchewkę bardzo rzadko). Groszek, kapusta i wszelkie warzywa wydymające są szkodliwe dla stworów i nie daję ich im w ogóle
|
|
|
|
Feb 19 2010, 11:15 PM
|
|
|
Ogoniasty ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Członek Stowarzyszenia Postów: 189 Dołączył: 7-January 09 Skąd: Białogard-Zachodniopomorskie Użytkownik nr: 1,957 |
Wiewióra, powinnaś najpierw poczytać co wolno, a czego nie wolno dawać ogonkom
Potem jak już się dokształcisz zacznij doradzać A ogórka i paprykę dajemy ogonkom rzadko w formie nagrody. To nie chomik, świnka i węglowodanów im nie trzeba. -------------------- "Kochaj żeby żyć i żyj, żeby kochać"
~ Henryk Ibsen |
|
|
|
Feb 20 2010, 02:23 PM
|
|
no no , wiem wiem
Moja mała nie dostaje często warzyw no i wiem że nie można im dawać warzyw strączkowych i z rodziny kapuścianych , tylko nie wiedziałam że nie można cytrusków , ale już się doedukowałam -------------------- |
|
|
|
Feb 22 2010, 02:54 PM
|
|
Swięte słowa tusiu
|
|
|
|
Apr 20 2010, 03:50 AM
|
|
|
Ogonek ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 34 Dołączył: 20-April 10 Skąd: Peterborough Anglia Użytkownik nr: 2,966 |
A co sądzicie o kalafiorach? Bo, co forum to zupełnie inne zdanie na ten temat. Ja osobiście daje swoim czasem, troszeczkę gotowanego kalafiorka i nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych u Alexa, który jako jedyny jest nim zainteresowany.
|
|
|
|
Apr 21 2010, 01:45 PM
|
|
![]() Ogon ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 284 Dołączył: 26-January 08 Skąd: niedaleko Łodzi Użytkownik nr: 993 |
Na forum, wiele osób daje fretkom brokuły, kalafiory.
W jednym temacie przeczytałam, że kalafior powoduje rozwolnienie u freci. Zdania są podzielone, więc nie wiem dokładnie -------------------- Dokąd idą fretki gdy odchodzą?
No bo jeśli nie idą do nieba, to przepraszam Cię, Panie Boże, mnie tam także iść nie potrzeba. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 9th September 2010 - 06:05 AM |