IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

3 Stron V  < 1 2 3  
Reply to this topicStart new topic
> Meble - czy fretka je niszczy?
ayla82
post Jan 14 2010, 06:37 AM
Post #41

Ogoniasty

Grupa: Members
Użytkownik nr: 1,653

Jeśli tylko jakieś drzwi są zamknięte, trzeba położyć się i drapać żeby je otworzyc, najbardziej dostaje się drzwiom od łazienki, bo to teren zakazany. Pozatym jesli drapanie drzwi nie skutkuje, zawsze mozna spróbować zrobić podkop pod drzwiami, w tym celu należy wydrapać dziurę w dywanie. Oczywiście najfajniej śpi się w sofie, włazi się przez szczeliny pomiędzy poduchami, odpowiednio poszerzone drapaniem pazurkami, ale wyłazi się własnoręcznie wydrapaną dziurą w spodzie sofy. No a jak pancio nakrzyczy, za karę można zrobić kupę obok łóżka, tuż przy jego poduszce. Fajnie jeszcze jest ukraść ziemniaki z szuflady w kuchni i schować pod szafę- szufladę otwieramy kładąc się pod nią i wierzgając wszystkimi czterema kończynami, ewentualnie łapiemy zębami za krawędź i ciągniemy. A na zakończenie pracowitego dnia, jeśli mamy ochotę puścić 'bąka', najlepiej jest to zrobić w sypialni, w pościeli. Pominęliśmy tu tak mało znaczące uciechy jak kopanie w kwiatkach, zrzucanie wszystkiego (najlepiej żeby było szklane, ale niekoniecznie), gryzienie pantofli, kradzież wszystkiego co da się udźwignąć i chowanie tego w dziwnych miejscach, wynoszenie jedzenia z klatki i wsadzanie go dosłownie wszędzie - to samo można zrobić z drewnianym żwirkiem z kuwety oraz przewracanie śmietnika i rozciąganie po mieszkaniu jego zawartości. Za to obie nie śmierdzimy, ale pracujemy nad tym!

Ten post został edytowany przez ayla82: Jan 14 2010, 06:39 AM

--------------------
Ayla

Go to the top of the page

+Quote Post
WIEWIÓRA
post Feb 24 2010, 01:21 PM
Post #42

Ogonek
**

Użytkownik nr: 2,517

Moja Sprytka z kolei w ogóle nie tykała skórzanej kanapy, która jest na wsi, za to spanie w tapczanie i wydrapywanie dziur w piankowych poduszkach to jej pasja ! Z kwiatkami na razie jest ok, ostatnio przyniosłam stare akwarium z piwnicy i tam umieściłam papierki, zabawy było co nie miara smile.gif .

--------------------

Zwierzęta są moimi przyjaciółmi, a ja nie zjadam swoich przyjaciół.

+Quote Post
zuccherro
post Mar 1 2010, 12:14 AM
Post #43

Malutki Ogonek
*

Użytkownik nr: 2,826

Tak naprawdę fretki nie są ani trochę odosobnione w niszczeniu mebli. Szczerze mówiąc, sądzę ,że niszczą je nawet mniej niż małe kociaki. Swego czasu miałam dwa potwory, po których mieszkanie wyglądło jak krajobraz po bitwie- wszystkie rzeczy z szafek (nawet tych pod sufitem) były zrzucone i pogryzione, reszta mebli podrapana, skórzana kanapa i takaż pufa zostały znokautowane na dobre. Jednak, kociaki dorosły i meble zostawiły w spokoju. Może starszej fretce niszczenie mebli też się znudzi? wink.gif

+Quote Post
WIEWIÓRA
post Mar 1 2010, 11:01 PM
Post #44

Ogonek
**

Użytkownik nr: 2,517

CYTAT(zuccherro @ Mar 1 2010, 01:14 AM) *
[...] Jednak, kociaki dorosły i meble zostawiły w spokoju. Może starszej fretce niszczenie mebli też się znudzi? wink.gif

Hmm.. Miałam kilka kotów i żaden z niszczenia nie wyrósł .. kwestia charakteru smile.gif ..

--------------------

Zwierzęta są moimi przyjaciółmi, a ja nie zjadam swoich przyjaciół.

+Quote Post

3 Stron V  < 1 2 3
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 9th September 2010 - 05:56 AM